نام کاربری:   کلمه عبور:        کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟  |  ثبت نام
image

بسم الله الرحمن الرحیم

درس نانوشته ی "مکیال"

 

قبلا در باب هشتم کتاب "ابواب الجنات فی آداب الجمعات " هشتاد و چند فایده از فواید دنیوی و اخروی دعا کردن برای فرج آن حضرت صلوات الله علیه را ذکر کرده بودم، سپس به فکر افتادم کتاب جداگانه ای در این باره بنگارم که آن فواید را در بر بگیرد و به سبک جالبی آن را به رشته ی تحریر درآورم ولی حوادث زمان و رویدادهای دوران و ناراحتی های پی در پی مانع از انجام این کار می شد تا این که کسی را در خواب دیدم که با قلم و سخن نتوان او را توصیف نمود یعنی مولی و حبیب دلشکسته ام و امامی که در انتظارش هستیم او را در خواب دیدم که با بیانی روح انگیز چنین می فرمود:

این کتاب را بنویس عربی هم بنویس و نام آن را بگذار: "مکیال المکارم فی فوائد الدعا للقائم"

همچون تشنه ای از خواب بیدار و در پی اطاعت امرش شدم ولی توفیق یاریم نکرد تا این که در سال گذشته ( 1330هـ ق) به مکه ی معظمه سفر کردم و چون آنجا را وبا گرفت با خداوند عز و جل عهد بستم که هرگاه مرا از مهلکه ها نجات دهد و بازگشتم را به سوی وطن آسان گرداند تألیف این کتاب را شروع نمایم، پس خداوند ـ همچنان که همیشه مواهب و الطافش شامل حال من بوده است ـ بر من منت نهاد و مرا به سلامت به وطن باز گردانید، پس به تألیف اقدام نمودم تا به عهدی که با خدا بسته بودم عمل کرده باشم؛ خداوند متعال می فرماید: وَ أَوْفُوا بِعَهْدِ اللَّهِ إِذا عاهَدْتُمْ...(نحل/92) و به پیمان خداوندی هر گاه که پیمان می بندید وفا کنید.

و نیز می فرماید: وَ أَوْفُوا بِالْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ كانَ مَسْؤُلاً (اسرا /34)به عهد و پیمان وفا کنید که از پیمان (در قیامت ) پرسش می شود. (مقدمه مکیال المکارم)

این یادداشت از عالم بزرگوار مرحوم آیت الله سید محمد تقی موسوی اصفهانی مؤلف کتاب شریف مکیال است که به قلمی شیوا، چگونگی به نگارش در آمدن کتابش را توضیح داده و در ادامه آورده:

" اینک کتابی برگیر که چون بهشت، والا مقام و عالی مرتبه است و ثمراتش در دسترس و نزدیک به فهم، هیچ سخن بیهوده ای از آن نشنوی، در آن چشمه های علم و معرفت جاریست... ."

وقتی تحریر این تالیف ارزشمند به توصیه و نظارت وجود مبارک امام عصر عج صورت گرفته باشد دور از انتظار نیز نخواهد بود که از سطر سطر آن، رایحه تمسک برخیزد و هر کلام آن بر معرفت افزاید، به یقین نگارنده اش آن را به شوق خدمتگزاری و اطاعت از فرمان مولا و محبوبش برقلم جاری ساخته، از وراء هر بند و عبارتی با آن نگار نادیده سِرّ و راز گفته و درد و دل نموه است.

عطر و شمیم این راز و نیاز را از اوراق این کتاب می توان استشمام نمود، درسنامه ای که یادآور "دعا برای امام عصر ع" یعنی یکی از ضروری ترین وظایف شیعه در عصر غیبت می باشد و پیداست که وی خود پیشاپیش نسبت به همه ی سفارش های آن عامل بوده، لیک درسی هست که آن را در لابلای سطور مؤلف نمی یابیم!

درجایی از کتاب به این یادداشت بر می خوریم:

"در این زمان یعنی سال 1348 تصمیم گرفته ام به قصد زیارت مشاهد مشرفه ائمه علیهم السلام به عراق سفر کنم و از خداوند می خواهم مرا در بازگشت از سفر به اتمام این کتاب موفق گرداند."

و در سطور بعد مشاهده می کنیم که فرزند گرامیش به تلخی چنین خبر داده است:

"پدرم نویسنده این کتاب در اواخر شعبان 1348 از سفر به عتبات بازگشت و در 25 ماه مبارک رمضان در حالی که مسموم شده بود، وفات یافت … ."

عجب! برای فرشته مرگ هیچ کاری آن قدر ضروری نیست که تا اتمام یافتنش منتظر بماند، حتی نگارش مکیال!

حتی اثری چنین ویژه را هم می توان طوری دیگر به اتمام رساند!

آری سحاب عمر، تندتر از آن که به تصور آید در گذر است و فرصت، تنگ تر از آن که گمان بریم!

پس این سرمایه ی مغتنم را به چه صرف کنیم که بازنده نباشیم؟!

آیا می شود این قدر سعادتمند باشیم که بسان مولف مکیال شربت وصال را کنار بساط خدمت نوشیده و در حالت اطاعت مولی، پروردگارمان را ملاقات نماییم؟!

که اگر اینگونه شود "آخرین درس مکیال" را نیک فرا گرفته ایم!

 

کتابچه "اربعین، اجتماع قلب ها"

... وَ لَوْ أَنَّ أَشْيَاعَنَا وَفَّقَهُمْ اللَّهُ لِطَاعَتِهِ عَلَى اجْتِمَاعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِي الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ عَلَيْهِمْ لَمَا تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الْيُمْنُ بِلِقَائِنَا وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعَادَةُ بِمُشَاهَدَتِنَا عَلَى حَقِّ الْمَعْرِفَةِ وَ صِدْقِهَا مِنْهُمْ بِنَا فَمَا يَحْبِسُنَا عَنْهُمْ إِلَّا مَا يَتَّصِلُ بِنَا مِمَّا نَكْرَهُهُ وَ لَا نُؤْثِرُهُ مِنْهُمْ وَ اللَّهُ الْمُسْتَعانُ وَ هُوَ حَسْبُنَا وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ .
الإحتجاج على أهل اللجاج    ج‏2   ص 499
بی تردید اجتماع و اصلاح قلوب شیعیان آرزوی قلبی مولایمان امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) می باشد ....
 محرم و مراسم و آئین های مقدس و با شکوه آن فرصتی است تا مؤمنین زیرخیمه این صاحب عزای دلسوخته و "پدر مهربان" مشق همدلی و همبستگی کنند.
گروه تحقیق و مطالعه "پدرمهربان" با هدف تذکّر به ارزش و جایگاه این پیوند مقدس و دعوت به آن ، به ویژه در ایام اربعین و حرکت عظیم و شکوهمند جهانی به مقصد بارگاه حسینی، اقدام به تهیه کتابچه ای به نام "اربعین،اجتماع قلب ها" در سه زبان فارسی ، عربی و انگلیسی نموده است.
علاقمندان و عزاداران گرامی می توانند برای تهیه کتابچه به شماره 09392404609 پیام ارسال نمایند.
ضمناً  قیمت هر کتابک 500 تومان است که صرف تأمین هزینه چاپ های بعدی خواهد شد.